Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ, της αποφοίτου μας Λουκίας Κιρκινέζη

Το κοράνι είναι το κείμενο που καθορίζει τη ζωή του ισλαμιστή από την ώρα που θα γεννηθεί μέχρι την ώρα που θα πεθάνει. Ακόμα και τον τρόπο που θα ζήσει ως και τον τρόπο που θα πεθάνει. Το κοράνι είναι το κατεξοχήν κείμενο διδασκαλίας στα σχολεία των ισλαμικών χωρών.
Είναι το κείμενο που αποσκοπεί και φιλοδοξεί να καθορίσει τη φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής όλης της ανθρωπότητας. Πλην όμως εξοντώνει κάθε άλλο τρόπο ζωής. Ακόμα και σήμερα οι εντολές του έχουν την ύψιστη αξία της ζωής που ισχύει για τους ισλαμιστές. Συνεπώς η όποια κριτική του δεν πρέπει να γίνεται με όρους του ιστορικού χθες αλλά με όρους του εν εξελίξει σήμερα.
Ένα από τα βασικά στοιχεία του κορανίου είναι η μέχρι θανάτου αηδία για τους αλλόθρησκους. Ο φόβος του Αλλάχ αντί της αγάπης του Θεού . Η φιλοσοφία του στηρίζεται στον φόβο και στην απόλυτη υποταγή. Στην σκληρότητα των λέξεων φωτιά, κόλαση, κόψε χέρια και πόδια, πνίξε στο αίμα, θάνατος. Αλλά και στην αλαζονεία του που θεωρεί ότι δεν υπάρχει τίποτα ισάξιο ή ανώτερο από το Iσλάμ. Γι αυτόν το λόγο πρέπει να ισοπεδωθούν τα πάντα και όλες οι θρησκείες οι φιλοσοφίες και τα πολιτικά συστήματα μπροστά του.
Επίσης υπάρχει η προετοιμασία του φενταγιν που σημαίνει ότι κάθε πιστός ισλαμιστής είναι πάντα έτοιμος να δώσει τη ζωή του για την πίστη του. Το δεύτερο μήνυμα που περνάει το κοράνι είναι ότι πρώτα πρέπει να γίνεις ισλαμιστής και στη συνέχεια φενταγίν. Να είσαι πάντα έτοιμος για παγκόσμια ένοπλη αντιπαράθεση κυρίως με τον δυτικό κόσμο που σημαίνει ότι το ισλάμ διαθέτει άριστη πολεμική φιλοσοφία οργάνωση δημόσιες σχέσεις και διεθνείς οργανισμούς . Έχει αποδειχθεί ότι διαθέτει μία βαθιά στρατιωτικοποιημενη κοινωνία και ασκεί ασφυκτικό έλεγχο μέσω της ισλαμικής θρησκείας. Ενώ επιτρέπει, υποκριτικά να δηλώσουν πίστη και υποταγή σε άλλες θρησκείες προκειμένου να φτάσουν στον σκοπό τους.
Απαγορεύει την αντισύλληψη και την έκτρωση με ποινή θανάτου. Απαγορεύει τις προγαμιαίες σχέσεις θεωρείται η γυναίκα κτήμα του άντρα που έχει δικαίωμα να την "καλλιεργεί", σαν να είναι καλλιεργήσιμη γη, όσες φορές θέλει.το αντρικό προνόμιο φτάνει μέχρι το σημείο να την απειλεί και να τη χτυπάει η βιαιότητα ενώ πολλές φορές τιμωρείται με σημάδια στο πρόσωπο με θειικό οξύ. Απαγορεύει την αρνητική κριτική και την φιλοσοφικοθρησκευτική πολυφωνία .
Αρνητική κριτική και φιλοσοφικός στοχασμός απαγορεύονται με ποινή θανάτου. Δεν δέχεται αρνητική κριτική ούτε απόμερος μη ισλαμιστών διανοούμενων. Επίσης αναγκάζει τα παιδιά να φεύγουν από τις οικογένειές τους εάν δεν ασπάζονται εκείνες το ισλάμ ο ισλαμιστής δεν είναι ποτέ πολιτικός πρόσφυγας και οικονομικός μετανάστης . Ενώ είναι πάντα θρησκευτικός πολεμικός εισβολέας που υπομένει στωικά και αδιαμαρτύρητα τη φτώχεια τη μιζέρια και τις αξεπέραστες υλικές δυσκολίες .
Χάρη σε αυτό το θρησκευτικό ψυχολογικό και πολεμικό κείμενο γεμίζουν μαχητική ενέργεια ένταση φανατισμό και αυτό είναι που τους κάνει πιο επικίνδυνους. Τέλος θεωρώ ότι το κοράνι εκμεταλλεύεται ανθρώπους με χαμηλό βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο για να είναι πιο εύκολη η χειραγώγηση τους. Ωστόσο θα με προβλημάτιζε εάν διάβαζα ότι άνθρωποι της διανόησης ή με ακαδημαϊκή μόρφωση δηλώνουν φανατικά προσκείμενοι στο κοράνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Máquinas Locas ("Τρελές μηχανές") του Έντσο Τραβέρσο

Οι σιδηρόδρομοι έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στη Μεξικάνικη Επανάσταση, δοκιμάζοντας για μια φορά ακόμα την ιστορική σχέση ανάμεσα στις μη...