Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ, της αποφοίτου μας Αναστασίας Αξαοπούλου

Σύμφωνα με το Kοράνι, οι γυναίκες είναι πάντα κατώτερες από τους άνδρες διότι ο Αλλάχ έχει κάνει ανώτερους τους δεύτερους. Έτσι, οι ισλαμιστές άνδρες έχουν τη δυνατότητα να μεταχειρίζονται τις γυναίκες όπως εκείνοι επιθυμούν.
Για παράδειγμα, το Κοράνι παρομοιάζει τη γυναίκα με χωράφι το οποίο ο άντρας μπορεί να καλλιεργεί όπως και όποτε θέλει. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άντρες ξοδεύουν τα χρήματά τους για να συντηρούν τις γυναίκες τους. Και μάλιστα είναι εκείνοι οι οποίοι δίνουν την προίκα τους στις συζύγους για να γίνει ένας γάμος. Επίσης αν πραγματοποιηθεί διαζύγιο, οι άντρες πρέπει να δίνουν διατροφή στις γυναίκες, όποτε προφασίζονται αυτή την χρηματική ανταμοιβή για να τις κακομεταχειρίζονται κατά τη διάρκεια του γάμου.
Στην περίπτωση που μία γυναίκα μείνει χήρα, υπάρχει χρονικός περιορισμός 4 μηνών κατά τον οποίο απαγορεύεται να διαθέσει το σώμα της σε άλλον άνδρα, ενώ δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο για τους χήρους.
Επιπλέον, κάθε γυναίκα πρέπει να καλύπτει το σώμα της αφού είναι επιθυμία του πανίσχυρου Αλλάχ.
Λέγεται πώς από τα μέσα του 20ού αιώνα έχει ξεκινήσει η χειραφέτηση των γυναικών του Ισλάμ, όμως είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος για να υπάρχει ισοτιμία μεταξύ των δύο φύλων, αφού η θρησκεία τους υπαγορεύει το αντίθετο. Κατά τη γνώμη μου, έχουμε να κάνουμε με μία θρησκεία οπισθοδρομικών αντιλήψεων, αφού οι άνδρες χρησιμοποιούν την δύναμή τους και την οικονομική τους ευχέρεια για να επικρατήσουν καταπατώντας τις ελευθερίες άλλων ανθρώπων, συγκεκριμένα των γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Máquinas Locas ("Τρελές μηχανές") του Έντσο Τραβέρσο

Οι σιδηρόδρομοι έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στη Μεξικάνικη Επανάσταση, δοκιμάζοντας για μια φορά ακόμα την ιστορική σχέση ανάμεσα στις μη...